Werelds kokkerellen in Oud-Beijerland tijdens Vrienden-workshop

 

Het lijkt wel een beetje op 'Heel Holland bakt': eerst lezen of meteen beginnen. Maar geen stress in Oud-Beijerland, 

want de cliënten waren hun eigen jury.

OUD-BEIJERLAND, oktober 2015

Cliënten van Hoeve Dijkzicht in Oud-Beijerland doen dit najaar mee aan twee workshops van de Vrienden, bonbons maken en samen koken. Hierbij het verslag van het koken:

'Het was een groot succes. We hebben gekookt met acht mensen van de doelgroep LVB (licht verstandelijk beperkt). De uitleg werd gedaan door Lucille, de kokkin. De deelnemers waren een beetje onzeker of ze het wel konden, maar ze werden gerustgesteld: ze gingen helpen en de begeleiding zou een handje toesteken. De schorten werden tevoorschijn gehaald en we gingen aan de slag. De sfeer kwam er al snel in. We hadden een landenthema gekozen, gerechten uit diverse landen, zoals Surinaamse kip, Italiaanse pizzaatjes, Hollands groentensoepje, Marokkaans gevulde courgette, Franse crêpes en nog een aantal lekkere dingen.

Na een paar uurtjes was alles klaar en konden we aan tafel. We hebben mooi gedekt en al het lekkere eten in schalen op tafel gezet zodat we van alles konden smullen. Het was een zeer geslaaggde avond. De cliënten vroegen wanneer de volgende keer was, dat zegt wel genoeg. 

Kokkin Lucille en Vrienden van Zuidwester, superbedankt namens cliënten en medewerkers van Hoeve Dijkzicht in Oud-Beijerland.'

MAJA VAN WEZEL

 

 Aubergine snijden.

Snijplank op zich is hier al leuk tafereeltje.