De pastarecepten van Dineke en AH

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met spi­na­zie

Dineke hield de geroerbakte spinazie apart omdat niet iedereen hiervan houdt.

Nodig voor 4 pers:

300 g fijne spaghetti (pak à 500 g)

30 g pijnboompitten (zakje à 30 g)
1 rode paprika
1 ui
300 g rundergehakt
2 el olijfolie
300 g spinazie (zak à 300 g)
500 ml kraanwater
62 g mix voor spaghetti bolognese (pakje à 62 g)

Lekker erbij

basilicum

sladressing yoghurt
botersla

 

 Maken

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes.
Verhit de olie in dezelfde pan en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe aan het gehakt, laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg het water en de mix voor de spaghetti toe. Breng aan de kook. Kook de saus 2 min. en breng op smaak met peper.
Giet de spaghetti af en verdeel over diepe borden. Schep de saus op de spaghetti en bestrooi met de pijnboompitten.

Combinatietip:

Lekker met botersla (zak 100 g), yoghurtsladressing (fles 450 ml) en basilicum.

 

Pas­ta car­bo­na­ra met ru­co­la en to­maat­jes

 Nodig voor 4 pers.
300 g tagliatelle

250 g cherrytomaten (bakje)
2 el olijfolie
2 tl Italiaanse kruiden
225 g pastasaus carbonara (bakje)
200 g hamreepjes (duobakje)
75 g rucola (zakje)
 

Maken

1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de tomaatjes en schep ze in een bakblik om met de olijfolie, kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en rooster ze in 4-6 min. gaar.

2.Verwarm de carbonarasaus in de magnetron of in een steelpannetje. Giet de tagliatelle af en vang het kookvocht op. Roer de carbonarasaus los met een flinke scheut van het kookvocht. Roer de saus en de hamreepjes door de tagliatelle en warm de pasta nog heel even door. Schep de rucola op de tagliatelle en verdeel de pasta over vier (warme) diepe borden. Schep de tomaatjes erop.

Deze recepten komen uit Allerhande van AH