EVALUATIE MUZIEK OP REIS 2019

Evaluatie van ”Muziek op Reis” 2019                

Door Joop Hamelink

1-11-2019

 

 

Muziek op reis is een muzikale trektocht langs woningen en dagbestedingslocaties van Stichting Zuidwester georganiseerd door Stichting Vrienden van Zuidwester.

 

Muziek op reis 2019 is gehouden van vrijdag 13 september tot en met zaterdag 5 oktober 2019.

Er zijn 61 muziekuitvoeringen geweest en we hebben daarbij van 104 woning- en dagbestedingslocaties hun muzikale wensen vervuld.

De muziekuitvoeringen zijn uitgevoerd door: zangeres Patricia Foort, zanger Tijl Damen, troubadour Rudolf Goedhart, entertainer De Oranje Man, troubadour Gerard Cleton, Het Bruinisser Visserkoor, zangduo La Familia, zanger Alex West, zanggroep De Vlaardingse Smarties, zanger Hugo Franks, Het Flakkees Piratenkoor, clown Jip, Draaiorgel, Klankschalen, Band Eldorado, Koor Bossche Maten, zanger Hugo Franks en Mannenkoor Amazing Singers.

 

Alle muziekuitvoeringen zijn goed tot zeer goed bezocht, waarbij vooral de uitvoeringen in de woningen toch wel de kroon zijn op ons werk. Omdat het hier veelal groepen betreft die niet of nauwelijks in staat zijn om zelf naar dergelijke uitvoeringen buitenshuis te gaan. Bij deze groepen spat het plezier er heel erg vanaf tijdens de optredens. Maar ook de verschillende koren die veelal optraden in gemeenschappelijke ruimten hadden steeds een grote schare fans die zelfs woordelijk alle nummers konden meezingen.

In Hellevoetsluis is bij het optreden van La Familia een kleine expositie gehouden van werk van de groep “Kunstzinnigs” en ook deze combinatie bleek door de grote belangstelling geslaagd.

 

Verdeling over de regio`s van Stichting Zuidwester;

Goeree Overflakkee               18 concerten

Voorne Putten                        16 concerten

Zeeland                                  16 concerten

Barendrecht/Hoekse W           8  concerten

Brabant                                    3  concerten

 

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd project, waarbij wij heel veel cliënten, begeleiders en een kleine groep verwanten een plezier hebben gedaan.

 

 

 

 

Muziek op reis 2019 is mogelijk gemaakt door:

Fonds Klein geluk

Handicap.nl

Bladt Charity Fonds

Sluijterman van Loo

DeltaPort Donatiefonds en

onze donateurs.

 

Aandachtspunten voor het project in 2020

Nog meer inzetten op huiskamerconcerten op woningen en dagbestedingsgroepen, waar mogelijk kleine groepen combineren met elkaar. Streven naar een volledige dekking van concerten op dagbestedingslocaties. Er waren dit jaar toch nog een aantal groepen die zich niet hebben opgegeven. Uitbreiding van bestand met muzikale clowns, daar is veel vraag naar en de nu ingezette clown was niet altijd beschikbaar.

 

Facebook

Op onze facebook pagina “Vrienden vaan Zuidwester” vindt u verschillende verslagen foto`s van concerten en reacties van bezoekers en begeleiders.