Officiƫle start huifbedrijden Zeeland in foto's

KAMPERLAND, 10 mei 2014

Een beeldverslag van de officiële start en Open Dag van het huifbedrijden in Zeeland, bij de OC Stables in Kamperland. Zie voor verslag en meer foto's eerder artikel  van 10 mei hieronder.

Bestuurslid Lies Russel van de Vrienden van Zuidwester wens de Stichting Huifbedrijden De Bevelanden veel succes voor nu tot in de verre toekomst. Naast haar voorzitter Theo van Hecke van de huifbedrijders op Noord-Beveland. Russel presenteerde medio 2007 de resultaten van een onderzoek naar de haalbaarheid van huifbedrijden bij Zuidwester. De Vrienden namen de uitdaging aan. Het was een omvangrijk project, maar met deze derde locatie kunnen de cliënten van heel  Zuidwester nu huifbedrijden.

Maaike Mierop van Zuidwester Goes (links) en staleigenaar Ina de Kok op Noord-Beveland legden in feite de basis voor het huifbedrijden in Zeeland. Nadat Maaike op de locatie Ouddorp had kennisgemaakt met het huifbedrijden, benaderde zij voor Zeeland paardeneigenaar en koetsier Ina de Kok. En dat was het begin. Maaike gaf bij de start op 10 mei namens Zuidwester Zeeland de Stichting Huifbedrijden De Bevelanden een cadeaubon en Maaike kreeg op haar beurt bloemen.

Intussen kunnen jonge bezoekers in het brede gangpad tussen de stallen naar hartelust schilderen en klompjes versieren.

Veel belangstelling voor de hoefsmid.

Jack Russel naast een doos onder de prijzentafel van diverse loterijen: wat gebeurt daar nou weer !?

Van atelier Walk Inn in Goes: schaal met gestileerde boerin: verkocht in de kraam van de Vrienden.

Gezellig foto's maken.

Ook voorzitter Aad van Vliet (midden) van de Vrienden maakte zijn opwachting. Op de rug gezien Leen van Winkelhof, die assisteerde in de kraam van de Vrienden.

Blik vanuit het kraampje Vrienden: keramieken boerinnetjes en Leen van Winkelhof kijken toen als het huifbed langs komt.

Oud-rechercheur, menner en voorzitter van de huifbedrijders op Noord-Beveland Theo van Hecke  is deze dag ook  presentator. De huifbedrijders en vrijwilligers hebben allemaal een rood hartje op hun wangen gezet, een teken van liefde voor 'het vak'.