Toekanhoek Spijkenisse: doe ons nog maar zo'n workshop - en Paradijsvogelhoek vroeg om recept

SPIJKENISSE, juni 2014

De door de Vrienden aangeboden workshops worden door de cliënten van heel Zuidwester met enthousiasme gevolgd. Het zelf chocola maken en versieren onder leiding van Sjokohome scoort hoog, zo ook bij de Toekanhoek in de Voorstraat van Spijkenisse.
Citaat uit het verslag van een begeleidster:

De maaksels moesten eerst nog opstijven in de koelkast. De cliënten waren erg blij toen we ze eindelijk mochten opeten. Het was gezellig en iedereen was wèg van de workshop. Ik hoorde vaak om me heen zeggen dat ze dit graag nog een keer zouden doen. Namens de cliënten willen we Vrienden van Zuidwester bedanken voor deze gezellige avond.”

Op de Paradijsvogelhoek in Spijkenisse was ook zo'n workshop. Acht bewoners, vijf mannen en drie vrouwen hebben hier enthousiast aan  deelgenomen. De mannen hanteerden, onder toeziend oog van de aanwezigen zeer vakkundig de mixer bij het maken van het beslag. Hierna ging iedereen geconcentreerd  bonbons maken. Het resultaat mocht  er  zijn. Na afloop wilden met name de mannen het recept!

De mannen mixten dat het een lieve lust was.

Aan  frisse kleuren geen gebrek bij het maken van de Spijkenisser bonbons.

(Foto's: Floor Bremmers)